Cовременные марки автомобилей

Особливості отримання страховки «Зелена картка»

В Україні є як обов'язкове страхування, так і добровільне. У першому випадку страховку потрібно буде обов'язково оформити за певних умов. У другому – за бажанням громадянина країни.

 

Страхування Зелена карта - це обов'язкове страхування для тих, хто має намір виїжджати з території України до інших країн на власному транспортному засобі.

Що таке поліс "Зелена карта" і для чого він потрібен?

Дорога – це завжди місце підвищеної небезпеки. Так було завжди і є й досі у всіх країнах світу. Причому потрапити в ДТП можна не лише з власної необережності, а й через інших автомобілістів.

В Україні є обов'язкове страхування ОСАЦВ. Даний поліс мають отримати усі власники транспортних засобів. При цьому при дорожньо-транспортній пригоді з вашої вини вам не потрібно буде хвилюватися про відшкодування збитків - це зробить страхова компанія. Ви ж гроші при цьому не отримаєте. Якщо ситуація прямо протилежна, збитки будуть відшкодовані саме вам.

Страховка «Зелена карта» передбачає ті самі умови, лише під час перебування за кордоном. Вона поширюється на переміщення у країнах, які беруть участь в однойменній системі.

Ви зможете отримати відшкодування у таких випадках:

  • на ремонт транспортного засобу;
  • на лікування та відновлення після ДТП водія та всіх пасажирів;
  • відновлення нерухомого майна. Наприклад, якщо машина в'їхала в магазин, дорожній знак або кіоск.

Страховка «Зелена карта» – це міжнародний документ, який діє у 48 країнах світу. При цьому слід зазначити, що вона не діє так, як у нашій країні працює страховка КАСКО. Якщо, наприклад, винуватцем дорожньо-транспортної пригоди стане громадянин іншої країни, він отримає компенсацію від тієї компанії, де й оформив для себе цю страховку.

Якщо у вас не буде Грін карти, вам можуть виписати серйозний штраф. Цей документ слід обов'язково надавати на кордоні. Вас можуть зобов'язати придбати місцеву страховку типу ОСАЦВ, але її вартість за кордоном може бути в рази дорожчою за «Зелену карту». А тому не варто ризикувати, враховуючи й такий факт, що вас можуть внести до «чорного списку» та заборонити в'їжджати до країн Шенгенської угоди.

Сьогодні оформити страховку «Зелена карта» можна навіть онлайн - це дуже зручно та швидко, ви зможете заощадити свої кошти та час.